Et bryllup er på mange måder den hellige gral for en fotograf. Ansvaret er på sin højeste og man kommer igennem mange forskellige former for fotografering.

Jeg kan personligt tage alt imellem 500 og 1.200 billeder til et bryllup, alt efter hvor stor dækningen skal være. Der er altid mange ting at tage billeder af til et bryllup, og mange øjeblikke, som skal fanges af kameraet.

Det kan dog være svært at vide præcis hvilke billeder, som er de vigtigste – det essentielle og klassiske at få med. Jeg dækker selvfølgelig altid et bryllup efter brudeparrets ønsker, men for at skabe lidt overblik og forhåbentlig spare jer lidt tid i planlægningen, kommer her en liste over de 10 vigtigste billeder at få taget, når den store dag skal foreviges.

1. Bruden op ad kirkegulvet

Et af de første øjeblikke at fange er, når bruden går op af kirkegulvet. Dette øjeblik er især vigtigt, da det viser den helt spæde start til overgangen imellem forlovet og gift. Alle venter på at se bruden og hendes vej mod alteret, og det er et vigtigt øjeblik at forevige. Her placerer jeg mig typisk ved alteret, så jeg kan fotografere hele hendes vej op ad gulvet.

2. Alteret

Når brudeparret forenes ved alteret for første gang, er det et øjeblik, som er vigtigt at fange med kameraet – gerne fra flere vinkler. Et klassisk skud i denne forbindelse kan fx være med gommen og bruden på hver sin side i billedet og præsten i midten.

3. “Ja” (med ringe)

Højdepunktet i kirken er selvfølgelig altid vigtigt – nemlig når der siges “ja” og ringene kommer på fingrene. Det er et øjeblik som altid er i fokus for mig som fotograf, og det kan fanges på flere forskellige måder – gerne både med close-up af fingrene samt parrets reaktioner.

4. Brudeparret ned ad kirkegulvet

Brudeparrets vej ned ad kirkegulvet efter ceremonien er endnu et klassisk øjeblik at fange med kameraet – især fordi glæden hos brudeparret altid skinner igennem på billederne. Når øjeblikket kommer er jeg altid at finde for enden af kirkegulvet, så jeg er klar til at fotografere hele parrets vej ned ad gulvet.

5. Ris

Når brudeparret træder ud af kirken, kastes der traditionen tro med ris eller solsikkefrø. Her er der mulighed for at fange nogle rigtig gode billeder – gerne med ris/solsikkefrø regnende ned over parret.

6. Afgang fra kirken (bil)

Mange brudepar hentes i en flot bil eller i et andet form for transportmiddel, som er noget ud over det sædvanlige. Derfor er billeder herfra vigtige at have med – især billeder af parret inde i bilen, som vinker ud til gæsterne.

7. Klassisk bryllupsbillede

Tiden efter kirken bruges som oftest til at tage de klassiske bryllupsbilleder i flotte rammer. Her tager jeg som fotograf ud sammen med brudeparret og bruger en time eller to på at tage billeder, enten i flot natur eller andet, som gør billederne til noget helt specielt.

8. Ringe

Et billede af vielsesringene på parrets fingre er et fantastisk minde at have fra den store dag. Billedet kan fx kombineres med brudebuketten, for at skabe en ekstra dimension.

9. Bryllupskage

Endnu et stort øjeblik til et bryllup er selvfølgelig, når bryllupskagen skal skæres og brudeparret tager den første bid. Her er der både mulighed for at tage billeder af selve kagen samt øjeblikket, hvor parret smager.

10. Brudevals

Brudevalsen er og bliver en tradition, som altid skaber muligheder for nogle fantastiske skud. Selve dansen byder ofte på blikke og smil fra gommen og bruden, som er smukke at fange med kameraet.

Hermed mit bud på de 10 vigtigste billeder at få taget til jeres bryllup. Der er selvfølgelig et hav af andre øjeblikke, som ligeledes skal fanges, ligesom der findes mange forskellige måder, at holde et bryllup på. Alt dette aftales på forhånd, så I får præcis de billeder I ønsker.

Jeg tilbyder flere pakker indenfor bryllupsfotografering, og kan altid kontaktes for et uforpligtende tilbud.

%d bloggers like this: