Markedsføring i dag er helt anderledes end for blot 10 år siden, og alle virksomheder står overfor nye udfordringer og muligheder. At kende sin målgruppe har aldrig været vigtigere. Hvor er de? Hvordan konsumerer de information og indhold?

Arbejdet som erhvervsfotograf handler i høj grad om markedsføring. Det visuelle jeg skaber skal tilpasses den virksomhed jeg arbejder for. Uanset om det er erhvervsportrætter af de ansatte til hjemmesiden eller en produktvideo til markedsføring på Facebook eller LinkedIn, så skal produktet skræddersyes til det ønskede formål. Derfor er branding og personlighed også blevet en stor del af mit håndværk som fotograf. Det handler om at fange essensen af virksomheden og få den præsenteret bedst muligt.

Mit arbejde for virksomheder kan bruges overalt, og netop her opstår en udfordring, som faktisk er maskeret som en fantastisk mulighed. Udfordringen ligger i, at en simpel ad-blocker tilføjet i en browser slukker for samtlige bannerannoncer og reklamespots man gerne vil have ud. Visse platforme kommer udenom dette via sponsoreret indhold, men tiderne hvor man kan tvinge folk til at se reklamer lakker mod enden. Samtidig er det dog også her at muligheden ligger. Ved at vise mere af virksomhedens identitet og personlighed, så skaber man tryghed og troværdighed hos sin målgruppe – man viser sit brand.


(Produktvideo for Pitot Watches)

Fortæl jeres historie

Content Marketing (indholdsbaseret markedsføring) er i højsædet i disse år, og vil kun blive mere relevant med tiden. Ved at tilbyde folk mere end blot et produkt og en pris, så åbner man et hav af nye muligheder for at få sit budskab ud. Man skal sørge for at skabe værdi for sin målgruppe, så de får noget ud af at blive præsenteret for jer. Giv folk et reelt indblik i jeres virksomhed.

En autentisk kommunikation med omverdenen er en vigtig egenskab for enhver virksomhed – noget jeg selv kender som selvstændigt erhvervsdrivende. Men det er samtidig også noget som ikke altid udnyttes fuldt ud. Mange virksomheder kan fx have oplagte fordele at trække på, helt uden at vide det.

Fotografering og videoproduktion som jeg tilbyder er fantastisk til netop dette, da mediet både kan fremvise produkter, tjenester og omgivelser, samt vigtigst af alt, fortælle historier.

…pludselig kom Frank ud

På en ferie i sommers stødte jeg og min kæreste på en flot vingård i Vestsjælland, hvor ejeren Frank hurtigt kom ud og bød os velkommen. Han gav os en spontan rundtur af stedet og fortalte om arbejdet i at drive en vingård. Vi fik endda en smagsprøve på hans rosévin, som var fantastisk. Jeg lagde mærke til, at området var utrolig flot, især hans lille gårdbutik hvorfra han solgte sine produkter. Det var tydeligvis en stor del af sjælen i hele virksomheden.

Derfor blev vi enige om at skyde lidt billeder af stedet, som han kunne bruge til at styrke hans brand. Historien bag Agerbo Vingård og Frank er spændende, og billederne kan nu bruges til at komplementere fortællingen.

(Fotoshoot hos Agerbo Vingård – flere billeder kan ses i mit galleri)

Som fotograf er jeg altid på udkig efter gode historier, spændende omgivelser eller andet, som kan løfte det arbejde jeg laver. God branding har en enorm styrke i alt materiale man får produceret til erhvervsmæssig brug – så det er bare med at udnytte de fordele man har i sin virksomhed.

Om ikke andet, kan en god historie være effektiv markedsføring i sig selv.

%d bloggers like this: